PRÁGA – DÉL-CSEHORSZÁG

  ZARÁNDOKLAT ÉS KÖRUTAZÁS NEPOMUKI SZENT JÁNOS NYOMÁBAN LELKI VEZETŐVEL ÉS IDEGENVEZETÉSSEL

 

 

Időpont:         2018. június 25-29. (5 nap/4 éjszaka)

Utazás:           légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata)

Útvonal:         Gyulafirátót-Győr-Rajka-Brno-Zdar nad Sazavou-Prága-Karlstejn-Nepomuk-Ceské Budejovice-Cesky Krumlov-Krems-Bécs- Hegyeshalom-Győr-Gyulafirátót

Elhelyezés:     3 éjszaka Prágában, 1 éjszaka Cesky Krumlovban vagy közelében középkategóriájú szállodákban, 2-3 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás:           félpanzió (büféreggeli és háromfogásos menüvacsora)

 

P r o g r a m :

 

  1. nap: Indulás 6 órakor Gyulafirátótról a templom elől és folyamatos utazás a fenti útvonalon  rövid pihenőkkel a morva-cseh határon fekvő Zdar nad Sazavou városba. Itt a Zelena Hora nevű dombon álló zarándoktemplom megtekintése, melyet Nepomuki Szent János tiszteletére emeltek a 18. sz. első felében gótikus és barokk stílusban és 1994. óta a Világörökség része. A templom különlegessége, hogy öt kapu, 5 kápolna, 5 oltár található benne és az alaprajza is ötágú csillagot formáz. Szentmise, majd indulás Prágába. Érkezés a kora esti órákban. Vacsora, szállás (3 éj)
  1. nap: Reggeli a szállodában, majd indulás a Várba. Szentmise után ismerkedés a prágai várnegyeddel: Sztrahovi kolostor, Loretto-templom, Szt. Vitus-székesegyház, királyi palota, Szt. György-bazilika, Arany utcácska. Ezután séta és szabadidő a Kisoldalon (Szt. Miklós templom, Kisoldali főtér, Máltai lovagok tere, Kampa-sziget), majd a város legnevezetesebb  hídján, a Károly-hídon át az Óvárosba. A délutáni órákban fakultatív hajókirándulás a Moldván. Vacsora, szállás: mint előző nap.
  1. nap: Reggeli után indulás a karmelita kolostorba, a „Prágai Kis Jézus”-hoz: itt szentmise. Ezt követően gyalogos városnéző séta keretében ismerkedés a főváros további nevezetességeivel: Óvárosi főtér, Zsinagógák, Újvárosi látnivalók (Vencel tér, Lőportorony, Vigadó). Szabadprogram, vacsora, szállás: mint előző nap.
  1. nap: Reggeli után indulás Karlstejnbe, mely Csehország egyik leglátványosabb, teljesen épen maradt gótikus vára, a középkori Cseh Királyság egyik jelképe. A várat a XIV. században IV. Károly német-római császár építtette eredetileg pihenőhelyül, de végül a császári és a cseh királyi koronát és a koronázási ékszereket, valamint szentek ereklyéit őriztette itt. Ezt követően utazás  Nepomukba. A dombokra épült néhány ezer lakosú település leghíresebb szülötte Nepomuki Szent János, aki  1340 körül itt született. A szent szülőháza a mai főtér közelében állt, helyére később kéttornyú barokk templomot emeltek. Szentmise, majd utazás Ceské Budejovicébe, a dél-csehországi kerület  központjába, a híres Budvar sör fővárosába. Séta Európa egyik legszebb, pontosan négyzet alakú főterén, majd vacsora egy tradicionális cseh sörözőben. Szállás Cesky Krumlovban vagy közelében (1 éj).
  1. nap: Reggeli után szentmise, majd ismerkedés a cseh városok gyöngyszemével, Cesky Krumlovval és látogatás a Schwarzenberg grófok egykori várkastélyában, mely a prágai                                   Hradzsin után Csehország második legnagyobb vára. Ezt követően hazautazás rövid pihenőkkel Ausztrián keresztül, érkezés a késő esti órákban.

 

 

Fizetendő felnőtteknek: 81000 Ft/fő

Fizetendő templomba járó gyerekeknek és fiataloknak: 50000 Ft/fő

1 ágyas felár:                         23 900 Ft/fő

Belépődíjak: 

     teljesárú:    kb.                    1 300 CZK/fő          

     diák és/vagy nyugdíjas:        930 CZK/fő

 Hajózás a Moldván:                       9 €/fő

 

A belépődíjak tájékoztató jellegűek, a pontos összeget indulás előtt  kb. 2 héttel az Utastájékoztatóban tudjuk közölni.

Az utazáshoz érvényes útlevél vagy kártyás típusú személyi igazolvány szükséges.

A részvételi díj tartalmazza az utazást, 4 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, a felsorolt  programokat, az idegevezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást és a belépődíjakat.

Befizetési határidők 2018-ban:

Január Február Március Április Május
Felnőtt 20 000 16 000 15 000 15 000 15 000
Gyerek/fiatal 10 000 10 000 10 000 10 000 10 000

Jelentkezni Tell Nándor hittanárnál lehet, a kezdőrészlet befizetésével. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder