„Örüljetek az Úrban szüntelenül! Újra csak azt mondom, örüljetek” olvashatjuk Szent Pálnak a Filippiekhez írott levelében (Fil 4,4)

Mindennek meg van a maga ideje – a farsang a mulatozás, az ezt követő nagyböjt a böjtölés, az Istenre figyelés ideje – hallottuk András atya nyitó beszédében.

Január 31-én rendeztük meg az első Katolikus Farsangi Mulatságot Gyulafirátóton. Január elején a Szentlélek segítségébe vetett mély hittel, ám igyekezvén megmaradni a realitások talaján kezdtünk neki a szervezésnek. 31-én kiderült, hogy „Istennél semmi sem lehetetlen” (Lk 1, 37). A mi földhöz ragadt számításainkat jelentősen túlszárnyalva, kb. 200 fő vett részt a mulatságon. Több mint 30 féle süteményt ajánlottak fel számunkra, temérdek volt a tombola ajándék. Akadtak jelentkezők a jelmezversenyre, a süteményversenyre és a táncversenyre is. A hangulat pedig nagyon jó volt. Ez az egész csak a gyulafirátótiak és a kádártaiak példaértékű összefogásával jöhetett létre. Köszönjük a sok tombola ajándékot, a süteményeket, egyéb tárgyi adományokat és természetesen annak a sok dolgos kéznek segítségét is, akik szolgálatot teljesítettek a rendezvény során. Külön köszönjük az adományokat a Bora Üzletháznak, az Édenkert Zöldség-Gyümölcs Vegyeskereskedésnek, a Farkas és Fogl Kft.-nek, a Hilda Virágüzletnek, a Kenyér Pont Neked Pékárú Üzletnek, a Tik-Hegyi Szikvíz Üzemnek, valamint a Vanília Kávézó és Fagyizónak. Köszönetet mondunk házigazdánknak, a Művelődési Háznak és vezetőjének Némethné Gunter Teréznek; fellépőinknek, a Gyulaffy László Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola kórusainak és vezetőjüknek, Balázs Mártának, a Kék Madár Színjátszó Körnek és vezetőjüknek, Juhász Attilának, a Mezotone együttesnek valamint Cziráki Bálintnak és Cziráki Bettinának. Végül, de semmiképpen sem utolsó sorban köszönetet mondok Istennek, hogy egy ilyen vidám délutánt és estét tölthettünk el együtt, ami minden bizonnyal a közösség egybekovácsolódását is szolgálta.

A teljes bevételt, több mint 140 000 Ft-ot a hittan táborokra fogjuk fordítani, hogy a családokat minél kevésbé terhelje meg a részvételi díj költsége.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder