A 2015. évi hittan táborban különös figyelmet fordítottunk a fogyatékkal élő emberek iránt való empátia kialakítására. Egy egész napot szenteltünk ennek a témának. A Mozgássérültek Aktív Egyesületének segítségével tánc, játékos programok és bemutatók keretében megismerkedtünk mozgássérült és vak emberek életével. Engem is meglepett a tény, amit a fogyatékkal élőkkel való találkozásnak szentelt nap reggelén a gyerekekkel való beszélgetés kapcsán felismertem, tudniillik, hogy a gyerekek mennyire tapasztalatlanok ebben a témában és mennyire idegenkednek a sérült emberektől. A következő meglepetés pedig akkor ért, amikor megtapasztaltam, hogy találkozván a sérült emberekkel, mennyire szívták magukba szavaikat. Ritka az a tanóra, amelyen még a legjobb tanár is efféle figyelmet tud kisajtolni diákjaiból. Délutánra megszűnt a gyermekek félelme és tartózkodása. Volt, aki azt mondta, hogy a kerekes-székesekkel való találkozás volt a táborban a legjobb. A program jelentősen javította a gyerekeknek a sérült emberekhez való viszonyulását, növelte ez irányú érzékenységüket.

A gyulafirátóti asszonyok által sütött fenséges palacsintákat is vendégeinkkel, a Mozgássérültek Aktív Egyesületének tagjaival együtt költöttük el.

A tábor befejezését követően sor került a lezajlott versenyek értékelésére, jutalmazására. Ki kevesebb – ki több ajándékot nyert, de természetesen mindenki kapott valamit.

 

Kategória: Egyéb

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder