A Veszprémi Érsekség zarándoklatot szervez május 17-20. között Lengyelországba. A zarándoklatot dr. Márfi Gyula érsek vezeti.

1.nap: Wadowice-Krakkó

Találkozás és indulás a kora reggeli órákban Veszprémből Wadowicebe, Szent II. János Pál pápa szülővárosába. Szentmise azon a helyen, ahol a Szentatyát keresztelték, elsőáldozó volt és püspökként, majd pápaként is felkeresett. Majd szülőházának megtekintése, amely jelenleg múzeumként működik. Ezt követően  lehetőség nyílik a híres „pápai krémes” megkóstolására.Érkezés az esti órákban Krakkóba.

2. nap: Krakkó

Reggeli után helyi idegenvezetővel történő városnézés során megismerkedés Dél-kelet Lengyelország 750.000 lakosú városával, a lengyel királyok egykori fővárosával: Rynek Glówny, Közép – Európa legnagyobb piactere, melyet pompás paloták, műemlék házak Reneszánsz stílusú Posztócsarnok (Sukkienice), a gótikus Mária templom, Európa legértékesebb, hársfából faragott gótikus szárnyas oltárával, a 600 éves Jagello Egyetem és a Wistula fölé magasodó Wawel épületegyüttese. A délutáni órákban az újonnan épült Isteni irgalmasság bazilikája, a Magyar Szentek kápolnája, a benne található mozaikkép megtekintése (szentmise). Azt követően a Szent II. János Pál Centrumot felkeresése, amit 2013-ban adtak át, amely a „nagy pápa” életének főbb állomásait mutatja be, valamint a kupola alatti mellékoltárok világhírű Mária búcsújáróhelyeket örökítenek meg.

3. nap: Czestochowa

Elutazás Czestochowába  – szentmise a kegyoltárnál, majd keresztút. A Jasna Gorát 1382-ben alapította Nagy Lajos magyar király unokaöccse, Opolai László, amit a magyar alapítású pálos szerzetesrend tart fenn. (Kegytemplom- Kincstár, Múzeum, Arzenál megtekintése).

4. nap: Zakopane

Reggeli után utazás Zakopanéba, a lengyel Tátra fővárosába. Látnivalói: Fő utca (Krupowka), séta a Regle-n vagy idő

függvényében felvonóval kirándulás a Gubalówkara, majd a Fatimai Szűzről elnevezett templomban szentmise.

Visszaindulás kb. 15 órakor, érkezés Veszprémbe az esti órákban.

Szállás, elhelyezés: Krakkóban, középkategóriás szállodában, 2 ágyas zuhanyzós szobákban

Ellátás: félpanzió

Részvételi díj: 70.000 Ft (amely tartalmazza a szállást, a félpanziót, a belépőket Wadowice-be, Krakkóba és Czestochowa-ba, valamint a csoportkísérő idegenvezető és a krakkói helyi idegenvezető költségeit is)

Kategória: Egyéb

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder