2016. augusztus 27-én, szombaton ünnepelt a gyulafirátóti katolikus közösség. Idén immáron második alkalommal szerveztük meg a nyári hangversenyt a templomunkban. Ez az alkalom azonban kissé különbözött a tavalyitól, ugyanis idén a nívós hangverseny után a templomkertben szeretetvendégségre is összegyűlt a közösség apraja-nagyja.

Példás összefogás eredményeként született meg ez a szép szombat délutáni program. A sok tehetséges testvér munkája mellett nagy szerepük volt a szorgos kezeknek, akik finomabbnál-finomabb süteményekkel és szendvicsekkel készültek. Az egy órás koncerten elhangzottak orgonaművek Tóthné Siklósi Ágnes és Szalai István, szóló énekes művek Szimicsek Lilla, Kreschka Ágnes és Nagy Regina, továbbá kórusművek a Gyulafirátóti egyházközségi kórus előadásában.

Köszönjük meg elsősorban Istennek, hogy együtt ünnepelhettünk, és örüljünk a tőle kapott kegyelmeknek, kincseknek, amik mindnyájunkban ott lakoznak, hogy a közösséget szolgálhassuk vele. Az egyház zenéje, énekei pedig mindannyiunk öröksége, amit hozzá méltó módon ápolnunk és őriznünk kell!

Szeretném köszönetemet kifejezni mindazoknak, akik e koncert létrejöttéhez hozzá járultak, hozzá adták tehetségüket, idejüket, illetve adományaikat. Remélem, hogy a már két éves gyakorlat a jövőben is folytatódni fog!

 

Szaturi György

kántor

Kategória: Egyéb

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder