1. A Veszprémi Főegyházmegye hittanos találkozót hirdet Tihanyba 2018. június 2-án 9 órai kezdéssel. Hétfőn, még jelentkezhettek a hitoktatóknál. A választható programokból ízelítő:

– Néptánc- és népzenetanítás.

– A Tihanyi-félsziget szent helyei. Ez mozgásos felfedező túra.

– A Tihanyi alapítólevél titkai  / 6. osztálytól felfelé/.

– Híres bencések és találmányaik  / itt kísérletezhetnek a gyerekek/.

– A tihanyi levendula titkai. Szörpkészítés és kóstolás.

– A szerzetesek és a gyógynövények. Traktoros utazással.

– Bencés édességek készítése és kóstolása.

– A barokk templom titkai. Felderítő utazás a XVIII. század falai és kriptái közé.

– Szerzetesnövendékként Szent Ányos monostorában. Szent Benedek feladványai.

– Gyertyamártás, mintakészítés aranyporral. Az elkészített gyertyákat hazavihetik.

– Sport: futball mérkőzés, műfüves pályacsata.

Az utazás tömegközlekedéssel (busz) történik, ezért korán el kell indulni. Szombat reggel 6.00 órára jöjjenek a gyerekek a Coop ABC melletti buszmegállóba, érkezés ugyancsak ide előreláthatólag 17:16-ra. Elsősorban a felső tagozatosokat várják, mert az egész napot igénybe veszi. A buszjegy ára 1215 Ft, ezt kérjük keddig fizessék be Varga Gáborné Kati néninél. Ha valakinek van helyi járat bérlete, akkor 500 Ft-tal kevesebbet. A résztvevők meleg ebédet, pörköltet kapnak, de szendvicsekről és folyadékpótlásról azért gondoskodjanak.

  1. Az Eucharisztikus Kongresszus szervezőinek újbóli felhívásának eleget téve csatlakozunk a kezdeményezéshez és 2018. június 2-án 17 órától az esti szentmise kezdetéig szentségimádást tartunk a plébániatemplomban. Kérem, hogy aki teheti, regisztrálja magát a plébánia honlapjáról elérhető linken, a múltkori szentségimádáshoz hasonlóan. A részvételnek azonban nem feltétele a regisztráció, jöjjünk el minél többen!
  2. Jövő vasárnap ünnepeljük Úrnapját. A délelőtt folyamán lesznek a körmenetek mindkét egyházközségben. Gyulafirátóton a délelőtti szentmise a megszokottnál fél órával korábban kezdődik. Kérem a kedves testvéreket, hogy a hagyományainknak megfelelően készítsék el az oltárokat. Kérek mindenkit, hogy a plébániatemplom virágszőnyegéhez az elmúlt két év gyakorlatának megfelelően gyűjtsenek és hozzanak virágszirmokat, illetve virágfejeket, lehetőleg szín szerint válogatva, továbbá kérem, hogy aki teheti, jöjjön segédkezni az építésben is. Nagyon köszönöm!
  3. A hét szentmiséinek és programjainak rendje:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder