Korunkban egyfajta hitválság tapasztalható meg. Sokan nem részesültek iskolai hitoktatásban, nem járultak szentségekhez se, mert szüleik sem hívők.

Évről-évre azonban vannak olyan felnőttek, akik a megtérés szándékával felkeresik a plébániát és ebben segítséget kérnek.

Minden ember más és más: különböző hátterekkel, előképzettséggel, gyakorlattal és képességekkel érkeznek. Van akinek volt valamilyen transzcendentális élménye, de soha nem kapott keresztény nevelést; van aki egy ideig járt hittanra, de aztán elsodródott az Egyháztól és most szeretné folytatni a képzést; van aki évek óta megtért már, vasárnaponként ott van a szentmisén, de szentségekhez nem járult, és van aki például a házasságra készül és pótolni szeretne.

Rohanó világunkban sokan küszködnek időhiánnyal, vannak akik külföldön élnek és dolgoznak, de magyarul szeretnének a hittel foglalkozni. Ezért amennyire lehet, igyekszünk alkalmazkodni a körülményekhez és egyéni segítséget nyújtunk.

Plébániánkon nincs állandó felkészülő csoport, hanem mindenkivel külön-külön foglalkozunk életállapotuk és igényük szerint.

Tipikusan egy adott tananyag szerint halad a hittanuló a saját tempójában. Rendszeres időközönként találkozunk a plébánián és beszélgetünk a felmerülő kérdésekről, és az addig elvégzett tananyagról. A külföldön élőkkel online tartunk kapcsolatot igény szerint.

Ha magára ismer a leírásban, jelentkezzen a plébánia elérhetőségeinek valamelyikén. Örömmel fogadjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder