Az elmúlt néhány napban egy áldozatkész és tapasztalt testvérünkkel lefestettük a már nagyon ütött-kopott főoltárt. A három dísztáblát persze kihagytuk, mert ahhoz az aranyozás miatt restaurátor szakemberre lesz szükség. Ha a plébániatemplom állapotát egészben nézzük ez
csak csepp a tengerben, mégis remélem, hogy az ilyen kezdeményezések tovább folytatódnak, és ha apróságokban is, de fillérek segítségével folyamatosan épül-szépül Isten temploma.

Többen érdeklődtek így Húsvét környékén, hogy van-e felújítási terv, mik a kilátások. Ezzel kapcsolatban szeretném jelezni, hogy bár nagy és látványos dolgok a nyílászárócserék óta nem történnek, de azért a háttérben a Képviselőtestület és sok-sok személy mozog, dolgozik, tervel, ötletel. Minden évben valami megújul, elkészül. Például néhány héttel ezelőtt ajándékba kaptuk egy lelkes fiatal testvérünknek és egy iskolai pályázatnak köszönhetően a plébániatemplom tetőszerkezetének vizsgálati dokumentációját. Ennek az értékelése is folyamatban van.

Persze jelenleg a prioritás az új kádártai templom, amely már szépen épül és ha minden igaz októberre el is készül. De addig is igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a plébániatemplom fénye ne kopjon tovább.

Ha valakinek van ötlete, felajánlása, akkor bátran keressen engem vagy a tanácsosokat. Igyekszünk mindent közösen megfontolni.

Kategória: Beszámoló

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder