hirdetés

1. December 9-én (hétfőn) a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának főünnepét üljük. Szentmise este 18 órakor lesz.

2. December 10-én (kedden) reggel 6 órakor lesz szentmise.

3. December 11-én (szerdán) és 12-én (csütörtökön) nem lesznek nyilvános szentmisék.

4. December 12-én (csütörtökön) 16:30-kor karitász gyűlést tartunk a plébánián, melyre szeretettel hívom és várom a tagokat.

5. December 13-án (pénteken) Szent Lúcia Szűz és vértanú emléknapja lesz. Este 18 órakor tartunk szentmisét, melyet elhunyt Rezeli Ambrusné Ilona nővérünkért halálának első évfordulóján, férjéért Ambrusért és a család minden megholtjáért ajánlok fel, leányaik és családjaik kérésére.

6. December 14-én (szombaton) Keresztes Szent János áldozópap és egyháztanító emléknapja lesz. Délután 15 órakor ministránsfoglalkozást tartunk. Este 18 órakor lesz szentmise, melyet elhunyt Hock Károlyné Erzsébet nővérünkért ajánlok fel halálának első évfordulóján.

7. December 15-én (vasárnap) délután 15 órától adventi áhítatot tartunk plébániatemplomunkban a helyi közösségek részvételével, melyre nagy szeretettel hívom és várom a testvéreket!

8. Megjelent a Küldött újság, Főegyházmegyénk magazinja, amit mindenki figyelmébe ajánlok, az ára 100 Ft.

9. Idén is megkezdődik az „Egymillió csillag a szegényekért” kampány. A Karitász kihelyezett felcímkézett gyertyákat a kisasztal mellé. Vigyetek belőle családjaitoknak és Szenteste gyújtsátok majd meg, ezzel is jelezve, hogy együtt éreztek és szolidaritást vállaltok azokkal a magyar szegényekkel, akik számára idén a Karácsony nem az önfeledt családi örömökről és az ünnepi asztalról, hanem a szűkölködésről, a kilátástalanságról és nyomorról szól majd. A gyertyák mellett egy perselyt is találtok, kérlek benneteket, hogy gyertyánként legalább 200 Ft adományt helyezzetek el benne, melyeket a szegények támogatására fordítunk. Ha mást nem is, de legalább ennyit tegyenek meg!

10. Kalendáriumokat, naptárakat, képeslapot még a mai napon lehet íratni a kisasztalon kihelyezett íven vagy a sekrestyében.

11. Ismét hirdetem, hogy a betegek karácsonyi gyóntatását és áldoztatását minél előbb egyeztessék velem a szentmisék után vagy a plébánia valamelyik elérhetőségén! Nagyon szomorú vagyok, hogy ezidáig nem kaptam bejelentést, illetve hogy akiknek felajánlottam, hogy meglátogatom őket, azok nem kívántak fogadni. Néhány dologra felhívom a testvérek figyelmét: a plébános nem pénzért, nem süteményért és nem kávéért cserébe megy betegeket látogatni, hanem hogy feloldozza a szenvedőket és elvigye számukra Jézust. Azzal is tisztában vagyok, hogy ahol fekvőbeteg ember van, ott nem lehet patinás rend. Kérek mindenkit, hogy fontolja meg, mitől esnek el azok, akik mindenféle apró-cseprő kifogással visszautasítják az Úr kegyelmét. Köszönöm!


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder