Kedves Testvérek!

Először is kérem, hogy szíveskedjenek átolvasni a május 4-én kiadott érseki rendelkezést.

György érsek rendelkezéseit megfontolva a következőként tudom elképzelni a nyilvános szentmiséket gyakorlatban:

  1. Lesznek nyilvános szentmisék mind a két templomunkban.
  2. Mindenkinek kell maszkot viselnie (kivéve papoknak és kántoroknak). Maszk nélkül nem lehet a templomokba belépni és tartózkodni. Kesztyűk használatát is javaslom (mosható cérnakesztyű is megfelelő, de használat után legyenek kifertőtlenítve), mert ebben az esetben nem kellene használni a kapuknál kihelyezett kézfertőtlenítőket. Akinek nincs kesztyűje, szíveskedjen fertőtleníteni a kezét.
  3. Minden második pad lezárásra kerül, oda nem lehet ülni. Családokon kívül pedig tilos lesz az egymás mellett ülés. A padok méreteit tekintve 2-3 embernél több nem ülhet egy sorban.
  4. Ha a padok megtelnek, a plébániatemplomban megnyitjuk a kápolnát, egyébként további belépés nem lehetséges. Jó idő esetén ülőalkalmatosságokat helyezünk ki a templomok elé, könnyítésként.
  5. Minden szentmise végén lesz kültéri áldoztatás, tehát ha valaki odajön, akkor a szentmisén kívül is tud áldozni. Gyulafirátóton a sekrestye felé szíveskedjenek óvatosan gyülekezni, Kádártán a gázóra melletti füves részen. Így a szentmisén résztvevők elvonulása nem ütközik akadályba.
  6. Legyünk türelmesek, szelíden figyelmeztessük egymást a távolságok és a szabályok betartására. Ha valaki beteg, nagyon kérem maradjon otthon.

Ha valakinek van észrevétele, javaslata, bátran ossza meg! Ezek a gyakorlati szabályok bármikor változhatnak.

A héten a szentmisék rendje a következő:

Keddtől péntekig Gyulafirátóton 18 órától lesznek szentmisék.

Szombaton 12 órától a Rab Máriánál lesz szabadtéri szentmise.

Vasárnap Gyulafirátóton 9:30-kor és 18 órakor, Kádártán 11-kor lesz szentmise.

Minden esti szentmise előtt 17:50-től litánia.

Kategória: Egyéb

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder