Kedves Bérmálkozók!

Még néhány nap és itt a bérmálás ideje. A mai napon sikerült Érsek Atyával egyeztetnem az ünnepünkkel kapcsolatban és zöld jelzést kaptunk.

A főpróba és a gyónási lehetőség a bérmálást megelőző napon április 10-én (szombaton) lesz 15 órakor a plébániatemplomban. A főpróbára elég ha a bérmálkozók jönnek. Természetesen azon bérmaszülők és szülők, akik akkor kívánják elvégezni a szentgyónásukat, jöjjenek nyugodtan. Kérem, hogy a szentgyónásra mindenki alaposan készüljön fel. Tessék lelki tükröt használni, listát írni, hogy ne nyúljon el a bűnbocsánat szentségének kiszolgáltatása.

A bérmálásunk nagyon korán lesz a főegyházmegyében, és pandémiára való tekintettel egy sor szigorú szabálynak kell megfelelnünk.

Először is: a bérmálás zártkörű lesz. Tehát csak a bérmálkozók, a bérmaszülők és a szülők vehetnek rajta részt. Erre azért van szükség, hogy a tömeg kialakulását akadályozzuk. Mindenkinek kijelölt helye lesz a templomban és családonként fogtok majd helyet foglalni cikkcakkban. Így meglesz a védőtávolság. Természetesen a maszk viselése kötelező. A templomba való belépés előtt lázmérés és kézfertőtlenítés lesz. Belépés az oldalajtón át.

Másodszor: a bérmálás szentségének kiszolgáltatásakor az érsek krizmával fogja megkenni a homlokotokat. Mivel ez közvetlen kontaktus, a homlokotokat fertőtleníteni kell 10 másodperccel a bérmálás pillanat előtt. Ezt fertőtlenítőkendővel lehet megtenni, melyeket a plébánia fog biztosítani. A hajatokat rendezzétek úgy, hogy a homlokotok teljesen szabad legyen. És mellőzzétek a smink (alapozó) használatát.

Harmadszor: fényképezni csak a plébánia által felkért fényképész fényképezhet. A képeket aztán feltesszük egy tárhelyre, ahonnan mindenki letöltheti majd őket.

Igyekezzetek megújulni lélekben hátralevő időben. Ha kérdésetek van azonnal jelezzétek felém!

Imádságos szeretettel:

András atya

Kategória: Egyéb

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder