2023. június 4. – Szentháromság vasárnapja

NapÜnnep/ EmléknapSzentmisék időpontja és helyeEgyéb programok, megjegyzések, felhívások
Június 4. (vasárnap)Szentháromság vasárnapja9:30 Gyulafirátót
11:00 Kádárta
18:00 Gyulafirátót
 
Június 5. (hétfő)Emléknap: Szent Bonifác püspök és vértanú18:00 Gyulafirátót 
Június 6. (kedd)Emléknap: Szent Norbert püspök18:00 Gyulafirátót 
Június 7. (szerda) 18:00 Gyulafirátót16:30 Bérmálási elővizsga (iskolában)
Június 8. (csütörtök)Emléknap: Prágai Szent Ágnes szűz————————————
Június 9. (péntek)Emléknap: Szent Efrém diakónus és egyháztanító————————————
Június 10. (szombat) ————————————
Június 11. (vasárnap)Krisztus Szent Teste és Vére Úrnapja9:00 Gyulafirátót
11:00 Kádárta
18:00 Gyulafirátót
 
  • Jövő hét vasárnap lesz Úrnapja. Kérem, azokat, akik az oltárokat szokták készíteni, hogy június 11-én a reggeli órákban készítsék el azokat mindkét templomnál. A szentmise Rátóton – a szokásostól eltérően – fél órával korábban, 9 órakor lesz.
  • virágszőnyeg készítés Rátóton szombaton, június 10-én lesz. A virágokat, szirmokat, örökzöld ágakat és mindazokat, akik a virágszőnyeg készítésében szívesen részt vennének a rátóti templomban is17 órára várjuk. Kérjük, hogy a virágfejeket, virágszirmokat szín szerint szétválogatva hozzák! Mindenkinek nagyon köszönjük előre is a hozzájárulását az ünnephez!
  • Szeretettel hívjuk és várjuk a Testvéreket a június 17-én 17 órakor kezdődő jótékonysági bálra a művelődési házba. A rendezvény célja a templom felújításhoz szükséges önrész előteremtése. Egyben köszönet az ebben részt vállaló híveknek és természetesen vidám együttlét. A sekrestyében 5, illetve 10 ezer forintos támogatói jegyek vásárolhatók. Aki más összeggel, vagy módon kívánja támogatni a felújítási munkálatokat, a Mária oltáron kihelyezett dobozba teheti, vagy a mellette lévő borítékban található számlaszámra is utalhatja az adományt. Kérjük, aki részt kíván venni a rendezvényen, iratkozzon fel a sekrestyében lévő listára, mert fontos tudnunk hány főre számítunk.
  • Fontos! Jelentkezni jövő hét vasárnap, június 11-e estig lehet! A megnyitót követő rövid zenés meglepetés után vacsora, majd tánc és fergeteg party! A vacsora 25 kg pontyból és apró halakból készült bajai halászlé lesz, Csilla csodás házi kenyereivel. Köszönjük a felajánlásokat! Várjuk és előre is köszönjük továbbá – a nyárbúcsúztatókhoz hasonlóan – a megszokott, sütemény, pogácsa, sör, bor és ásványvíz felajánlásokat.
  • Természetesen büfé is lesz, ha az asztalokra készített ital nem bizonyul elegendőnek. A jótékonysági bál tehát június 17-én – két hét múlva szombaton – 17 órától kezdődik a művelődési házban. Előre is köszönjük a hívek nagylelkű adományait!
  • Nyári hittanos tábor ideje: július 31- augusztus 4. Jelentkezési határidő: június 9. Fizetési határidő: június 16. Jelentkezési sorrend: a szentmiséken való részvétel alapján

Kategória: Hirdetés

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder