Kedves Testvérek!

Napjainkban rengeteget beszélünk migránsokról, illetve muszlim bevándorlókról, akiknek fogadása nagy problémát jelent Európának.

Közben teljesen megfeledkezünk azokról a közel-keleti kereszté­nyekről, akiknek valóban el kellett hagyniuk otthonaikat, menekül­niük kellett például az Iszlám Állam területéről, ahol közvetlen életveszély fenyegette őket, de arra nem volt módjuk, hogy Európába jöjjenek.

Ezek főleg Irakban és Szíriában menekülttáborokban élnek, és sokszor a létfenntartáshoz szükséges legfontosabb eszközökben is hiányt szenvednek. Gyermekeiket például nem tudják taníttatni, mert egyet­len gyermek éves tanítási költségei kb. 300.000.- Ft-ot tesz­nek ki.

Miután lehetőség nyílt arra, hogy Európából támogatni tudjuk őket, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia f. év január 24-ére minden katolikus templomban gyűjtést rendelt el.

Sajnos, technikai hiba miatt a Püspökkari Titkárság üzenete az el­múlt héten nem érkezett meg az Érseki Hivatalba, ezért mi a Veszprémi Főegyház­megye templomaiban egy héttel később, január 31-én tartjuk meg a gyűjtést közel-keleti üldözött keresztény testvéreink javára.

Nagy szeretettel kérem Krisztushívő Testvéreimet, hogy lehetőségeik­hez képest nagylelkűen adakozzanak erre a nemes célra. Adományaikat a jó Isten fizesse meg!

Veszprém, 2016. január 19.

 

+ Gyula
érsek


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder