Új imahelyek megáldása a Veszprémi Főegyházmegyében
gyermekáldásért és az eltávozott magzatgyermekekért

A Veszprémi Főegyházmegye Családpasztorációs Munkacsoportja Dr. Fodor Jánossal, az egyházmegye családreferens papjának vezetésével új imahelyeket alakított ki, ahol a házaspárok gyermekáldásért fohászkodhatnak, illetve emlékezhetnek az eltávozott magzatgyermekekre.
Kolontáron, a Szentkútnál a Szent Anna- napi búcsú ünnepi szentmiséjét Dr. Márfi Gyula érsek úr celebrálta 2016. július 31-én. A szentmise keretében megáldotta a megszépült bő vizű forrást és azt a táblát, amelyen a gyermekáldásért könyörgő ima olvasható. A megszentelt helyen együtt kértük az Élet Urát, hogy ajándékozza meg gyermekkel a családra vágyó meddő házaspárokat. Mert „Isten ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse.”- mondja a zsoltár. Érsek atya hangsúlyozta az imádság fontosságát, erejét. Szűz Mária is sok imádság, böjt gyümölcseként született Szent Anna késői gyermekeként. Az imádság nem idő, hanem szív kérdése. Tanítsuk meg a gyermekeket imádkozni és neveljük őket hittel, szeretettel, mert a nevelés által lehet szívüket formálni, akaratukat erősíteni, érzelmeiket nemesíteni. – mondta.
A házastársak és a családok megáldása után indult a zarándoklat a Torna patak mentén a másik imahelyhez, a kolontári templom előtt álló Betlehemi barlanghoz. A Jézus ösvény részeként kialakított barlang méltó helyet és lehetőséget ad a szülőknek eltávozott magzatgyermekük Istenhez engedéséhez. A szülők emléket is állíthatnak gyermeküknek, egy kis fatáblára ráírhatják érzéseiket, gondolataikat, üzenetüket, vagy a kicsi nevét. Ezeket az írásokat a barlang falán rögzítik később, ahol a látogatók majd Isten bárányának képét láthatják, amit a tábla másik oldala ábrázol. Érsek úr megáldotta a barlangban elhelyezett emléktáblát és elmondta, hogy a hívő emberek magzataként elhunyt gyermekek üdvözülésében biztosak lehetünk.
Az imahelyek segítséget és vigaszt nyújthatnak a házaspároknak, ezért feladatunk, hogy a környezetünkben élő hívő és hitetlen érintetteket elvezessük ide!

Kategória: Egyéb

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder