2014. szeptember 6-án, szombaton tartottuk a Rab Mária kegyhely búcsúját. Az ünnepi szentmise főcelebránsa Tóth András Sándor atya volt. Az ünnepi szentbeszédet Simon Gábor atya mondta. Elemezte a Magyar nép és Boldogságos Szűz Mária kapcsolatát. Felhívta figyelmünket, hogy Szűz Anya példáját követve juthatunk igazán az Ő Szent Fiához, Jézushoz. Ebele Ferenc atya, a Rab Mária forrás kultuszának újjáélesztője is jelen volt, koncelebrált a szentmisén. Szentmise után egy agapén vehettünk részt, hála a jó szándékú emberek adományainak.

Veszprém összes plébániájáról érkeztek gyalogos zarándokok a kegyhelyhez. Gyulafirátótról 37-en zarándokoltunk gyalogosan, valamint többen voltak, akik a gyalogos utat nem tudták vállalni, de kocsival bejöttek, s részt vettek a szentmisén. Zarándoklat közben énekeltünk és elimádkoztuk a teljes Örvendetes, Fájdalmas és Dicsőséges rózsafüzért.

Kérjük Szűz Máriát, hogy amint az igazságtalanul rabságra ítélt, s e miatt hozzá könyörgő asszonyt megsegítette, minket is segítsen életünk nehézségeiben, s abban, hogy az Ő Szent Fiára, a mi Urunk Jézus Krisztusra tudjunk figyelni!

 

Most segíts meg Mária,

Ó irgalmas Szűzanya.

Keservét a búnak-bajnak

Eloszlatni van hatalmad.

Hol már ember nem segíthet,

A Te erőd nem törik meg.

Hő imáit gyermekidnek,

Nem, Te soha nem veted meg.

Hol a szükség kínja nagy,

Mutasd meg, hogy anya vagy.

Most segíts meg, Mária,

Ó irgalmas Szűzanya.

Ámen.

 

A képgaléria megnyitásához kattints ide!


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder